Hlavní obsah

Zaváhá po Slavii v poháru i Sparta?

S cílem nenapodobit městského rivala Slavii jdou do čtvrtečního úvodního semifinále Poháru ČMFS fotbalisté Sparty. Letenští změří síly s Teplicemi a rádi by si vytvořili dobrou výchozí pozici do odvety.

Článek

Sparta sice stáhla v posledních ligových kolech náskok Slavie, přesto se stále soustředí na obhajobu Poháru ČMFS. Pražané v pondělní dohrávce Gambrinus ligy porazili matnou Ostravu a na Slavii ztrácejí jen pět bodů. „Určitě nás nečeká jednoduchý soupeř, Teplice prokazují na jaře dobrou formu. Každopádně ale máme na to, abychom to zvládli a postoupili. Pokud k tomu přistoupíme poctivě, měli bychom v dvojzápase uspět," citují klubové stránky záložníka Kamila Vacka.

Na jaře se totiž daří i Teplicím, které ve čtvrtfinále poháru vyřadily Liberec. Severočeši sice naposledy prohráli v lize v Olomouci 1:2, jinak ale na jaře neuspěli jen v Ostravě a Mladé Boleslavi. „Pohár je pro nás důležitá cesta a já věřím, že se poučíme ze zápasu s Olomoucí a odvezeme si ze Sparty dobrý výsledek pro odvetu," říká na klubových stránkách trenér Jiří Plíšek.

Se Spartou hrály Teplice na konci března, zápas 21. kola GL skončil bezbrankovou remízou. Stejně tak dopadl podzimní duel na Letné. "1:1, ale i 0:0 by byl před domácí odvetou dobrý výsledek," myslí si obránce Severočechů Samir Merzič.

Ve druhém semifinále nezvládla první utkání favorizovaná Slavia, která ve středu doma prohrála s druholigovým Slováckem 0:1.

Na vítězství Sparty si můžete vsadit v kursu 1,57, na výhru Teplic vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 5,3. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 3,5.

Reklama