Hlavní obsah

Oslaví Manchester United mistrovský hattrick?

Jediný bod chybí fotbalistům Manchesteru United ke třetímu triumfu v Premier League v řadě. Pokud Rudí ďáblové v sobotu neprohrají doma s Arsenalem, druhý Liverpool již nebude mít šanci je předstihnout. Záložník Arsenalu Tomáš Rosický sice již začal s týmem trénovat, kouč Wenger ovšem již dříve oznámil, že český reprezentant zasáhne do hry až v příští sezóně.

Článek

Klíčový krok k vítězství v soutěži udělali svěřenci trenéra Fergusona ve středu, když zvítězili v dohrávce ve Wiganu. Domácí sice vedli, lídr tabulky dvěma trefami skóre otočil. Tři body znamenaly šestibodový náskok před Liverpoolem.

Pokud by Manchester prohrál, muselo by v případě vítězství Liverpoolu rozhodnout poslední kolo. United zajíždějí na hřiště trápícího se Hullu, Liverpool hostí Tottenham. Manchester vyhrál třikrát za sebou Premier League v letech 1999-2001.

„Máme šanci získat titul před vlastními fanoušky a bylo by hezké tuto příležitost využít,“ říká Ferguson. Vedení soutěže má již trofej připravenou a v případě bodového zisku domácích ji Manchester po zápase převezme. „Je divné, že jsme trofej doma stvrdili jedinkrát z deseti případů,“ dodává Ferguson. Stalo se tak po výhře 2:1 nad Tottenhamem v roce 1999.

Domácí podpoří na tribuně sprinterské eso Bolt

Arsenal vedle Rosického nemůže počítat ani s Clichym, Gallasem a Eduardem, které rovněž trápí zdravotní potíže. Domácí nenasadí stopera Ria Ferdinanda, jehož by zraněné lýtko mohlo pustit do zápasu závěrečného kola v Hullu. Ferdinand se na tribunu posadí vedle světového rekordmana Usaina Bolta, sprinterský šampión strávil pátek v tréninkovém centru United.

Oba týmy se nedávno utkaly v semifinále Ligy mistrů, oba zápasy vyhrál Manchester. Arsenal může těšit podzimní ligová výhra 2:1, kterou dvěma trefami zařídil Nasri.

Na výhru Manchesteru United si můžete vsadit v kursu 1,65, na vítězství Arsenalu vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 4,74. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 3,4.

Reklama