Hlavní obsah

Pohár UEFA vrcholí, poprvé jej mohou vyhrát Brémy i Doněck

Poslední ročník fotbalového Poháru UEFA čeká ve středu finálové vyvrcholení, v tureckém Istanbulu se o trofej utkají Werder Brémy a Šachtar Doněck. Oba celky nikdy soutěž nevyhrály a rády by tak v posledním okamžiku učinily. Od příští sezóny místo Poháru UEFA budou týmy hrát Evropskou ligu.

Článek

Jediného českého zástupce Tomáše Hübschmana na trávníku neuvidíme, defenzivní středopolař pro disciplinární trest za žluté karty bude duel sledovat jen z tribuny.

Brémy, které dokázaly před 17 lety vyhrát Pohár vítězů pohárů, budou postrádat několik klíčových fotbalistů. Brazilský špílmachr Diego stejně jako útočník Hugo Almeida dostal v semifinále třetí žlutou kartu. Zraněný je reprezentační obránce Mertesacker.

Severoněmecký klub zažívá neúspěšnou sezónu. Tu si ovšem může v závěru vylepšit. V semifinále Poháru UEFA vyřadil rivala Hamburk, stejně jako ve stejné fázi domácího poháru. V lize je Werder až desátý.

Doněck v pohárové Evropě nikdy do finále nepostoupil. Přesto je rumunský trenér Lucescu optimistou, jeho svěřenci ani jednou ve třech utkáních proti německým soupeřům neprohrál.

Na vítězství Brém můžete vsadit v kursu 2,4, na výhru Doněcku vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,9. Stejný kurs můžete využít v případě, že očekáváte po základní hrací době nerozhodný výsledek.

Reklama