Hlavní obsah

Zabrání hvězdný LeBron James vyřazení Clevelandu?

Na pokraji vyřazení jsou basketbalisté Clevelandu. Ti ve finále Východní konference prohrávají s Orlandem 1:3 na zápasy a pokud nezvládnou středeční pátý duel, sezóna jim skončí. Kavalíři opět spoléhají na největší hvězdu soutěže LeBrona Jamese, který s průměrnými 36 body na zápas vede produktivitu vyřazovací části.

Článek

Jamesovi se na záda dívají ostatní basketbalisté s velkým odstupem, druhý nejproduktivnější Kobe Bryant z Los Angeles Lakers nastřílí za zápas o šest bodů méně. Nejproduktivnějším hráčem Orlanda je Dwight Howard s průměrnými 20,4 body.

Právě Howard rozhodl čtvrté utkání, které Orlando vyhrálo 116:114 po prodloužení. Pivot nastřílel 27 bodů, z toho deset v nastavení. Alespoň prodloužení zařídil James košem se závěrečnou sirénou. Celkem LeBron zaznamenal 44 bodů, potřetí v sérii nastřílel přes 40 bodů.

V poslední vteřině skóroval James i ve druhém finále Východní konference. Jeho trojka rozhodla o výhře Cavaliers 96:95. A to v průběhu domácí prohrávali i o 23 bodů. Dramatické bylo i úvodní utkání série, Clevelandu nepomohlo ani 49 bodů své hvězdy. Orlando zvítězilo 107:106.

Třetí duel Orlando vyhrálo o deset bodů 99:89, James sám nastřílel téměř polovinu bodů svého celku (41). Zápas byl hodně vypjatý, rozhodčí měli plné ruce práce. Celkem diváci viděli 86 trestných hodů.

Na vítězství Clevelandu si můžete vsadit v kursu 1,27, na výhru Orlanda vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 3,8. Pokud očekáváte remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 15.

Reklama