Hlavní obsah

O titul si to v Eastbourne rozdají Tursunov a Dancevic

Kvalifikant Frank Dancevic může svoji spanilou jízdu turnajem v Eastbourne završit senzačním titulem. Kanadský tenista v prvním kole vyřadil nasazenou jedničku Andrejeva z Ruska a od té doby není k zastavení. Poslední šanci má v sobotním finále další Rus Dmitrij Tursunov, plnící roli turnajové dvojky. Vítěz si doveze 71 700 eur z celkové dotace 450 tisíc eur a navíc 250 bodů do žebříčku.

Článek

Šestadvacetiletý Tursunov v poslední přípravě na Wimbledon zdolal Itala Fogniniho, domácího kvalifikanta Bogdanoviče, Uzbeka Istomina a v semifinále Španěla Garciu-Lopeze. Letos moskevský rodák příliš nezáří, po loňských dvou turnajových triumfech letos došel nejdále do třetího kola v Miami a Indian Wells.

Dancevic po vyřazení Andrejeva porazil domácího Warda, Argentince Mayera a čtvrtého nasazeného Santora z Francie. Letos rodák z Niagara Falls jedinkrát přešel přes první kolo, podařilo se mu to v Miami. Vítězstvím nad Tursunovem by si nejen výrazně vylepšil bilanci, ale zároveň získal první titul na okruhu ATP.

Oba tenisté se utkali dvakrát a v obou případech uspěl Rus. V roce 2007 zvítězil na trávě v Queen’s Clubu i na tvrdém povrchu v Indianapolisu.

Na vítězství Tursunova si můžete vsadit v kursu 1,42, na výhru Dancevice vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,46.

Reklama