Hlavní obsah

Vettel může podruhé v sezóně porazit Buttona

Ke zklamání domácích fanoušků vyrazí do nedělní Velké ceny Velké Británie lídr průběžného pořadí mistrovství světa formule 1 Jenson Button až z šesté pozice. Suverénovi dosavadního průběhu šampionátu nevyšla sobotní kvalifikace a do závodu odstartuje až ze třetí řady. Nejlepší čas v Silverstonu zajel německý pilot Re Bullu Sebastian Vettel.

Foto: Nigel Roddis, Reuters

Sebastian Vettel se raduje po vítězství v kvalifikaci na závod v Silverstone

Článek

Britské příznivce zklamal i úřadující mistr světa Lewis Hamilton, který skončil předposlední a kvalifikace pro něj překvapivě skončila už po první části. Pilot stáje McLaren přitom měl obhajovat loňské vítězství.

Vettel letos jako jediný dokázal Buttona v závodě porazit, vyhrál Velkou cenu Číny. Ostatní Grand Prix získal Button ze stáje BrawnGP. Ten do všech dosavadních GP vyrazil pokaždé z lepší pozice, než jej čeká v neděli.

Jednadvacetiletý Vettel ovládl už páteční tréninky a dobrou formu potvrdil i v sobotu. Před druhým Brazilcem Rubensem Barrichellem z BrawnuGP měl náskok 347 tisícin sekundy. Třetí byl druhý jezdec Red Bullu Mark Webber. Vettel vyhrál kvalifikaci potřetí v sezóně.

V pořádku je i Adrian Sutil, který měl v sobotu těžkou nehodu. V téměř třísetkilometrové rychlosti narazil šestadvacetiletý Ital do bariéry, přestože svůj vůz Force India rozbil, je nezraněn.

U Tipsportu si můžete vsadit, zda se Vettelovi podaří přetavit vítězství v kvalifikaci v triumf v závodě. Věříte-li v Němcovu výhru, je k dispozici kurs 1,7. Pokud pilotu stáje Red Bull nevěříte, můžete využít kurs 1,9.

Reklama