Hlavní obsah

Španělé mohou překonat světový rekord v neporazitelnosti

Už jediné vítězství chybí fotbalistům Španělska k překonání světového rekordu Brazilců v neporazitelnosti. Úřadující mistři Evropy neprohráli už pětatřicet zápasů v řadě a pokud je ve středu nepokoří ani Američané v semifinále Poháru FIFA v Jihoafrické republice, ustanoví nový rekord. Navíc se mohou utkat ve finále s obhájci trofeje Brazilci, pokud ti porazí Jihoafričany.

Foto: Siphiwe Sibeko, Reuters

Španěl Torres (vlevo) v souboji s Masilelou z JAR.

Článek

Španělé na turnaji dominují, vyhráli všechny tři zápasy. Nejprve i díky hattricku Torrese rozstříleli Nový Zéland, poté udolali Villovým gólem Irák. V závěrečném zápase neměla šanci domácí reprezentace, která odešla s porážkou 0:2.

Američané byli po dvou zápasech zralí na ručník a vypadalo to že si z prestižního turnaje odvezou ostudu. Nejprve prohráli 1:3 s Italy, potom vyhořeli v duelu s Brazílií. Porážka 0:3 byla pro ně ještě milosrdná. Potom ale porazili Egypťany 3:0 a mohli slavit postup do semifinále.

Tým z Pyrenejského poloostrova na turnaji ještě neinkasoval, na semifinále se do branky navíc vrací Iker Casillas. „Vždycky je těžké potvrzovat roli favorita. Budeme makat, abychom se dostali do finále,“ slibuje španělský stoper Gerard Pique. Před rokem Španělé vyhráli po 44 letech mistrovství Evropy.

Na vítězství Španělska si můžete vsadit v kursu 1,3, na výhru Američanů vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 8,4. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 4,5.

Reklama