Hlavní obsah

Liberec chce doma potvrdit vítězství z Vadúzu

Výhru 1:0 přivezli z Vadúzu fotbalisté Liberce. Jediný gól Severočechů v Lichtenštejnsku zařídil před koncem poločasu Blažek. Domácí trenér Škorpil přesto zůstává opatrný a nepovažuje odvetu za formalitu, jako většina libereckých příznivců.

Článek

Liberec totiž v posledních ročnících evropských pohárů několikrát doma zklamal. Před dvěma lety prohráli Severočeši s outsiderem Kostanajem 0:2, i když v Kazachstánu předtím remizovali 0:0. Loni pak na stadiónu u Nisy vyhrála slovenská Žilina.

Na úvod nejvyšší domácí soutěže Liberec remizoval s Kladnem, o víkendu si odvezl debakl 1:4 z Mladé Boleslavi. Právě ve druhém kole Gambrinus ligy Škorpil šetřil některé opory na pohárovou odvetu.

Až v průběhu vyběhli na trávník Gebre Selassie, Dočkal a střelec jediného gólu z Vadúzu Blažek. Mimo je stále špílmachr Papoušek.

Vadúzu, který hraje druhou nejvyšší švýcarskou soutěž, se na české celky nedaří. Všechny tři zápasy prohrál. Před čtrnácti lety v tehdejším Poháru vítězů pohárů utrpěl dva debakly (1:0 a 1:9) s Hradcem Králové.

Na vítězství Liberce si můžete vsadit v kursu 1,18, na výhru Vaduzu vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 11. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 5,8.

Reklama