Hlavní obsah

Startuje atletické MS, největší českou nadějí je oštěpařka Špotáková

V sobotu začíná v Berlíně atletické mistrovství světa, na němž se představí i 22 českých reprezentantů. Největší šance se dávají oštěpařce Barboře Špotákové, která obhajuje dva roky starý titul z Ósaky. Stejně je na tom desetibojař Roman Šebrle. Medailovou nadějí je i výškař Jaroslav Bába.

Foto: Václav Jirsa, Právo

Oštěpařka Barbora Špotáková před odjezdem na MS v Berlíně

Článek

V dobré formě odcestovali do Německa i překážkář Petr Svoboda, bez reálných šancí na úspěch není ani finalistka olympijského závodu na 400 metrů překážek Zuzana Hejnová. Mezi favoritky je třeba počítat i diskařku Věru Cechlovou.

Tahákem šampionátu by měl být nedělní souboj nejlepších světových sprinterů. Loni na olympiádě v Pekingu zářil Jamajčan Usain Bolt, Američané dostali tvrdou lekci. Vrátit je na výsluní chce Tyson Gay.

Potvrdit svojí výjimečnost chce tyčkařka Jelena Isinbajevová, která nedávno v Londýně překvapivě prohrála s Polkou Anno Rogowskou. Na čtvrtý titul v řadě bude na trati 10 km útočit Etiopan Kenenisa Bekele

U Tipsportu si můžete vsadit, kolik medailí přivezou čeští atleti. Pokud si myslíte, že žádnou, je k dispozici kurs 12. Pokud očekáváte jednu medaili, vsaďte si v kursu 2,45, pokud očekáváte dvě medaile, můžete využít kurs 2,65. A pokud věříte v lepší bilanci, můžete si vsadit v kursu 3,5.

Reklama