Hlavní obsah

Celtic Glasgow chce po Manchesteru United doma potrápit i Arsenal

Šlágrem úterního programu 4. předkola Ligy mistrů je duel mezi Celticem Glasgow a Arsenalem Londýn. Domácí fotbalisté loni v Champions League remizovali s Manchesterem United a výbornou domácí bilanci chtějí potvrdit i proti dalšímu soupeři z velké čtyřky Premier League.

Foto: David Moir, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Skotský klub drží rekord v divácké účasti během evropských pohárů. V roce 1970 zápas proti Leedsu sledovalo v Hampden Parku 133 961 fanoušků. Utišit bouřlivou kulisu je jedním z cílů Kanonýrů. „Hráli jsme už v bouřících kotlích, umíme se s hlasitou atmosférou vyrovnat,“ je sebevědomý před zápasem hostující trenér Arséne Wenger.

Celtic o víkendu porazil i díky dvěma gólům McGeadyho 3:1 Aberdeen, možná ale přišel o obránce Loovense. Ten musel v poločase s bolavým kolenem střídat. Určitě bude chybět další bek Stephen McManus. V lize měl disciplinární trest Caldwell, v Champions League může nastoupit.

Lehká zranění mají fotbalisté Arsenalu Fábregas, Denílson a Sagna. Nastoupit nemohou Walcott a Djourou. Mimo je stále Tomáš Rosický. Arsenal může těšit vynikající úvodní zápas domácí soutěže, v Evertonu zvítězili Kanonýři vysoko 6:1.

Na vítězství Celticu si můžete vsadit v kursu 3,63, na výhru Arsenalu vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 1,95. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 3,1.

Reklama