Hlavní obsah

Barcelona se o Superpohár utká se Šachtarem

O prestižní Superpohár se v pátek utkají dva nejúspěšnější celky loňského ročníku fotbalových pohárů. Vítěz Ligy mistrů FC Barcelona se v Monte Carlu utká se Šachtarem Doněck, historicky posledním držitelem Poháru UEFA. Za ukrajinský celek hraje český stoper Tomáš Hübschman.

Článek

Barcelona je jasným favoritem, tím ale byl i před rokem Manchester United. Anglický celek ovšem překvapivě prohrál se Zenitem Petrohrad, v jehož dresu se radoval i obránce Radek Šírl.

I letos je Šachtar outsiderem, může ale překvapit. Sedmadvacetiletý bývalý hráč Sparty Hübschman patří k oporám ukrajinského celku v posledních letech, v úterním zápase předkola Ligy mistrů proti Sivassporu ale nenastoupil. Ukrajinci první zápas v Turecku vyhráli 3:0, v domácí odvetě vstřelili o jeden gól méně.

Katalánský velkoklub v létě získal švédského kanonýra Ibrahimoviče, liga mu ovšem začíná až o víkendu. Takže jeho forma je velkou neznámou. Z klubu odešli běloruský záložník Hleb i střelec Eto’o.

Na vítězství Barcelony si můžete vsadit v kursu 1,35, na výhru Šachtaru vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 7,3. Pokud očekáváte remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 4,3.

Reklama