Hlavní obsah

Barcelona vyrazí za obhajobou proti Gijónu

Soubojem proti Gijónu zahájí nový ročník nejvyšší španělské soutěže fotbalisté FC Barcelona. Šampión získal z Interu Milán kanonýra Zlatana Ibrahimoviče, který by měl nahradit Eto’oa. Gijón v minulé sezóně inkasoval s odstupem nejvíce gólů v soutěži, Barcelona naopak jako jediný nastřílela přes sto branek.

Foto: Manu Fernandez, ČTK/AP

Pedro Rodríguez z Barcelony se raduje z branky do sítě Šachtaru Doněck.

Článek

Katalánce čeká těžký ročník, největší soupeř Real Madrid přes léto mohutně posiloval. „Barca“ má ale konsolidovaný kádr a vedle zmíněného kamerunského útočníka a záložníka Hleba nikdo z opor neodešel.

Barcelona sezónu odstartovala úspěšně, v pátek porazila Šachtar Doněck gólem Rodrígueze v prodloužení a získala Superpohár. V pondělí bude postrádat hvězdného Argentince Messiho, který dostal svolení dříve odcestovat na klíčový duel kvalifikace MS 2010 proti Brazílii (5. září). Ze svalových potíží se zotavují Márquez a Iniesta.

V minulém ročníku neměla Barcelona s Gijónem slitování a soupeři ve dvou zápasech nastřílela devět gólů. Katalánci venku vyhráli 6:1, doma na jaře pak 3:1. Loňský nováček Gijón se těsně v soutěži udržel.

Na vítězství FC Barcelona si můžete vsadit v kursu 1,16, na výhru Gijónu vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 11. pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 6,3.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.