Hlavní obsah

Birmingham přivítá v derby Aston Villu

Soubojem týmů ze středu tabulky je nedělní derby v Premier League mezi Birminghamem a Aston Villou. Oba celky plánují nasadit nové posily, stále mají na úvod sezóny dost zaplněnou marodku.

Článek

Oba celky jsou tradičními rivaly, jejich soupeření se datuje už od roku 1887. V poslední době se více daří Aston Ville, která vyhrála poslední čtyři vzájemné zápasy. Naposledy „Villans“ před 17 měsíci vyhráli 5:1, což bylo nejvyšší vítězství v derby od roku 1960 a přispělo k sestupu Birminghamu.

Domácí doufají v uzdravení Fina Teemu Tainia, který přišel do klubu na hostování. První start v Premier League by si mohl připsat Christian Benitez. Zranění jsou Dann, Jerome, Ridgewell, Martin Taylor.

Aston Villa v přestupovém období posilovala defenzívu, nasadit by tak kouč O’Neill mohl Dunna, Collinse a Warnocka. Otázkou zůstává start anglického reprezentačního útočníka Heskeyho, jehož trápí stehenní sval. Nastoupit by neměli Bouma, Davies, Downing a Luke Young.

Fanoušci se těší i na bitvu trenérů, kteří spolu dlouhá léta soupeřili v glasgowském derby. Navrch má hostující O’Neill, který se Celticem zvítězil desetkrát oproti sedmi výhrám McLeishe a jeho Rangers.

Na vítězství Birminghamu si můžete vsaditv kursu 3,11, na výhru Aston Villy vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,25. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 2,9.

Reklama