Hlavní obsah

Vršovická Bohemka přivítá mistrovskou Slavii

V polovině je podzimní část fotbalové bundesligy a situace v tabulce se začíná krystalizovat. Mistrovská Slavia je třetí, když na vedoucí Teplice ztrácí tři body. V sobotu se svěřenci trenéra Karla Jarolíma představí na hřišti nováčka Bohemians 1905. Vršovické derby je jedním z taháků nadcházejícího 9. ligového kola.

Foto: Petr Horník, Právo

Fotbalisté Slavie budou v Dolíčku favoritem - ilustrační foto.

Článek

Domácí jsou desátí, na sestupové příčky ale mají jen tříbodový náskok. Každý bodík tak má v boji o udržení svoji váhu a Klokani by rádi obrali i Slavii. Před dvěma lety totiž Bohemka Slavii překvapivě porazila 2:0.

Sice potom z nejvyšší soutěže sestoupila, cenný zisk nad budoucím mistrem by mohl svěřence trenéra Hoftycha povzbudit před sobotním duelem. Slavia v Dolíčku naposledy vyhrála před deseti lety.

Bohemka naposledy prohrála v Teplicích 0:1, předtím doma v důležitém utkání zdolala České Budějovice. Nastoupit nemůže po vyloučení Rychlík.

Slavia doma ztratila jen remízou v úvodním kole s Mladou Boleslaví, od té doby v Edenu jen vítězí. Naposledy sešívaní zdolali Ostravu. Kouč Jarolím má omezené možnosti ke složení sestavy. Stále jsou zranění Šmicer, Kaufman, Vlček a Jaroslav Černý, na světovém šampionátu dvacítek jsou Pekhart, Čelůstka a Hošek.

Na vítězství Bohemians 1905 si můžete vsadit v kursu 3,8, na výhru Slavie vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 1,8. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 3,4.

Reklama