Hlavní obsah

Šafářová v Moskvě změří síly s domácí Makarovovou

Po asijské části turné a turnaji v Linci pokračuje sezóna WTA v Moskvě. S domácí tenistkou Jekatěrinou Makarovovou se v prvním kole utká česká fedcupová reprezentantka Lucie Šafářová. Vítězka si z Ruska odveze 470 bodů do žebříčku a 157 427 dolarů.

Foto: Michael Caronna, Reuters

Lucie Šafářová během zápasu proti Bělorusce Azarenkové v Tokiu

Článek

Šafářová naposledy v Rakousku prohrála čtvrtfinále s Agnieszkou Radwaňskou, letošní sezónu brněnská rodačka zahájila postupem do čtvrtfinále v Brisbane, poté na Australian Open vypadla ve třetím kole s Bartoliovou. Do čtvrtfinále postoupila dvaadvacetiletá i v Monterrey a Barceloně, na Rolland Garros ji ve druhém kole vyřadila Venus Williamsová. V Torontu podlehla ve čtvrtfinále Sereně Williamsové, až ve finále turnaje v Québeku podlehla Maďarce Czinkové.

Moskevská rodačka Makarovová letos postoupila do 4. kola v Miami, ve Fesu dokonce prohrála až ve finále s Garriguesovou. Stejně se jí vedlo v Estorilu (prohrála finále s Wickmayerovou), do čtvrtfinále došla v Eastbourne. Naposledy v Pekingu prohrála ve druhém kole se Serenou Williamsovou.

Obě tenistky se v kariéře ještě nepotkaly. Vítězka námi vybraného zápasu ve druhém kole narazí na lepší z dvojice Švedovová (Kazachstán) – Jankovičová (2-Srbsko).

Na vítězství Šafářové si můžete vsadit v kursu 1,4, na výhru Makarovové vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,52.

Reklama