Hlavní obsah

Tragická Slavia se pokusí zabrat v Jablonci

Hororový podzim zažívají fotbalisté Slavie. Mistr z posledních dvou let je v tabulce až sedmý, do Ligy mistrů se neprobojoval, postup ze základní skupiny Evropské ligy je již jen teoretickou utopií. V domácí soutěži získala Slavia v posledních třech kolech jediný bod, v sobotním 15. kole se představí na hřišti rozjetého Jablonce. Severočeši jsou druzí za Teplicemi.

Foto: Drahoslav Ramík, ČTK

Peter Grajciar (vlevo) a Matej Krajčík se po prohře v Karviné omlouvají slávistickým fanouškům.

Článek

Jablonec na podzim těží z taktických výkonů, na devět výher mu stačilo pouhých 15 nastřílených gólů. Naposledy ve šlágru o první místo sice prohrál v Teplicích, přesto může být trenér Komňacký s výkony svých svěřenců spokojený.

Slavia loni prohrála v lize jen čtyři zápasy, totéž se jí v aktuálním ročníku „povedlo“ už po necelé polovině ligy. Mistra nenakoply ani dvě remízy se silnou Valencií v Evropské lize, prohra s Olomoucí, v Příbrami a jen bezbranková remíza s Plzní srazila Slavii až na sedmé místo. Navíc v poháru prohrála Slavia v Karviné.

Kouč Jarolím nemůže počítat se zraněným Jandou, na marodce jsou i další hráči. V pořádku naopak už gólmani Romanovs a Hanuš.

V minulé sezóně Slavia doma Jablonec porazila 2:0, v jarní odvetě vítězství Pražanů 2:1 zařídil Pekhart v 87. minutě.

Na vítězství Jablonce si můžete vsadit v kursu 2,6, na výhru Slavie vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,71. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 2,8.

Reklama