Hlavní obsah

Hertha se pomalu smiřuje se sestupem, na Schalke chce překvapit

Chvilku jsi nahoře, chvilku dole, praví známé přísloví. V té méně příjemné fázi jsou nyní fotbalisté Herthy Berlín. Tým z německého hlavního města je v krizi, v bundeslize je zoufale poslední s šestibodovým odstupem na Stuttgart. V neděli se navíc představí na hřišti silného Schalke, které chce odčinit překvapivou porážku z Mönchengladbachu.

Článek

Schalke se před sezónou ujal trenér Felix Magath, který přišel z mistrovského Wolfsburgu. A pod jeho vedením se tradiční klub pohybuje na špici tabulky. Aktuálně je celek z Gelsenkirchenu čtvrtý s dvoubodovou ztrátou na dvojici Brémy – Bayern.

V minulém kole ale Schalke zaváhalo a prohrálo v Mönchengladbachu. Byla to první ligová porážka svěřenců kouče Magatha od 18. září. Magath si připíše 400. start coby bundesligový kouč.

Hertha v minulé sezóně skončila čtvrtá, o to krutější je letošní pád. Jediná výhra ze 14 zápasů (v úvodním kole nad Hannoverem) a pochopitelné dno tabulky. Jen Kolín (7) nastřílel méně gólů než Hertha (9). S Freiburgem nejhorší obraně bundesligy (30 inkasovaných gólů) chyběl zraněný brankář Jaroslav Drobný, český reprezentant je už ale zpět. Naposledy Berlíňané podlehli Frankfurtu 1:3. Ještě nikdy se v bundeslize nezachránil tým, který by po 14 kolech měl méně než sedm bodů.

V minulé sezóně Schalke doma Herthu porazilo 1:0, jarní odveta skončila bezbrankovou remízou. Z posledních osmi vzájemných bundesligových duelů Schalke s Herthou prohrálo jedinkrát.

Na vítězství Schalke si můžete vsadit v kursu 1,37, na výhru Herthy vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 7. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 4,2.

Reklama