Hlavní obsah

Kapitán Evertonu Cahill chce třicetiny oslavit výhrou nad Tottenhamem

Zoufalí jsou fanoušci fotbalistů Evertonu. Zatímco v minulé sezóně jejich oblíbenci bojovali o čelo tabulky a skončili pátí, letos se třesou o sestup. Doma nevyhráli od září, v posledních osmi zápasech Premier League zvítězili jedinkrát. V neděli navíc hostí silný Tottenham, se kterým už letos prohráli v Carling Cupu. Třicetiny chce ovšem úspěchem oslavit domácí kapitán Cahill.

Článek

Everton se letos hledá. Aktuálně je až šestnáctý s minimálním náskokem na sestupové příčky. V týdnu Everton ale povzbudilo vítězství v Aténách nad AEK v Evropské lize, v domácí soutěži naposledy prohrál prestižní derby s Liverpoolem, předtím v předehrávce neuspěl v Hullu.

Tottenhamu pomohl příchod zkušeného trenéra Harryho Redknappa, londýnský celek je na čtvrté příčce a má stejně bodů jako třetí městský rival Arsenal. V minulém kole Kohouti remizovali na Aston Ville, předtím rekordně rozstříleli 9:1 nešťastníky z Wiganu. Pětkrát se trefil Defoe.

Domácí nemohou počítat se suspendovaným Heitingou, který pyká za pátou žlutou kartu v sezóně. Problémy se stehenním svalem trápí Distina a Yoboa, kotník nepustí na hřiště Osmana. S kolenem jsou na marodce Anichebe, Arteta, Jagielka, Neville a Vaughan. Tottenham je bez stoperů Kinga a Woodgatea, zlomenou nohu má Modrič, po těžké havárii na motocyklu se dává dohromady gólman Cudicini.

V minulé sezóně Everton dokázal na Tottenhamu vyhrát, jarní odveta skončila bezbrankovou remízou. V aktuálním ročníku Tottenham vyřadil Everton ve čtvrtém kole Carling Cupu po výhře 2:0 (31. Huddlestone, 57. Keane). V 17 sezónách Premier League Tottenham vyhrál polovinu (17) vzájemných ligových zápasů, 12. se oba celky rozešly po remíze. Everton se radoval jen v pěti případech.

Na vítězství Evertonu si můžete vsadit v kursu 2,77, na výhru Tottenhamu vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,4. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 3.

Reklama