Hlavní obsah

Házenkáři startují ostrou přípravu na ME, v Dánsku je čekají Norové

Ladit formu před blížím se mistrovstvím Evropy v Rakousku se vydali čeští házenkáři. Svěřenci trenéra Liptáka se představí na turnaji v Dánsku, v pátek jsou prvním soupeřem českých reprezentantů Norové.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Házenkář Filip Jícha se objímá se spoluhráčem Ondřejem Zdráhalou po utkání proti Lotyšsku.

Článek

Lipták musel pro šampionát oželet služby pivota Davida Juříčka, který je zraněný. Pětatřicetiletý legionář si v listopadu zlomil prst a pohmoždil kloubní pouzdro. Po operaci kolene je spojka Pavel Horák. V Norsku není ani křídelník Jan Sobol, hráč Montpellieru by ale měl do Rakouska odcestovat.

Národní tým se o víkendu sešel v Plzni, následoval přesun do Prahy a poté let do Dánska. „Na turnaji půjde o to, že jsme si v průběhu tréninku něco zkoušeli a dohodli se na určitých herních stylech a koncepci. V Dánsku pak potřebujeme vyzkoušet, jestli to funguje i v praxi,“ řekl pro svazové stránky trenér Lipták.

Norové na loňském mistrovství světa v Chorvatsku skončili devátí, když v souboji o umístění porazili Slovensko 34:27. Na domácím ME v roce 2008 skončili Norové šestí.

Na vítězství Norů si můžete vsadit v kursu 1,35, na výhru českých házenkářů vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 3,6. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 10,5.

Reklama