Hlavní obsah

Bitva o play-off hokejové extraligy vrcholí, mistr hájí desítku v Liberci

Pouhých osm kol zbývá do konce základní části extraligy a situace se krystalizuje. Elitní šestka, která bude mít play-off jisté, je téměř jasná. Sedmou Slavii od dvanáctého Liberce dělí pouhé dva body, tato šestice se tak pravděpodobně utká o čtyři místa v předkole vyřazovacích bojů. Ve čtvrteční předehrávce trápící se Liberec hostí Karlovy Vary, které už třikrát v probíhající sezóně porazil.

Foto: Michaela Říhová, Právo

V posledních kolech si hokejisté Liberce příliš radosti neužili - ilustrační foto.

Článek

Liberec prochází obrovskou krizí, posledních sedm zápasů prohrál, naplno naposledy bodoval začátkem ledna na Slavii. To ovšem bylo také po sérii čtyř proher. Naposledy Severočechy doma porazila Sparta 2:1. Nejproduktivnějším hokejistou Liberce je Milan Bartovič s 32 body.

Karlovy Vary jsou ve vyrovnané tabulce osmé, v minulém kole ale doma vybouchly proti Zlínu, který si odvezl vítězství 5:0. S novou tříletou smlouvou půjde do čtvrtečního zápasu Jan Košťál, útočník v Karlových Varech působí již deset let. Do Zlína byl vyměněn útočník Jaroslav Kristek, na západ Čech naopak míří obránce David Nosek.

Ráz úvodního vzájemného duelu v letošní sezóně nasměrovaly rychlé góly Nedvěda a Hlaváče, který pak zvyšoval i na 3:0 pro Liberec. Domácí sice korigovali, ale na konečných 4:2 pečetil Bartovič. I druhý zápas v Karlových Varech vyhráli Bílí tygři, tentokrát 4:3. Opět jim pomohl bleskový start, ve 3. minutě vedli po trefách Bartoviče a Podkonického 2:0. I třetí vzájemný zápas vyhrál Liberec, doma tentokrát 3:1. A do třetice dal rychlý gól, ve 2. minutě se prosadil Klimenta.

Na vítězství Liberce si můžete vsadit v kursu 2,05, na výhru Karlových Varů vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,68. Pokud očekáváte remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 4.

Reklama