Hlavní obsah

Slavia si jede do Zlína pro definitivu předkola play-off

S cílem získat potřebný bod, zajišťující předkolo play-off, vyrazili do Zlína hokejisté Slavie. Pražané jsou v tabulce extraligy desátí a jakýkoliv bodový zisk ve zbývajících dvou duelech základní části jim dá jistotu vyřazovacích bojů. Zlín oproti tomu hájí druhou příčku, před třetími Pardubicemi má tříbodový náskok.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Trenér Slavie Vladimír Růžička dává pokyny svým svěřencům.

Článek

Moravané jsou doma velice úspěšní, z 25 zápasů vyhráli osmnáct (z toho čtyřikrát po trestných stříleních). Klub jako tradičně táhne dvojice Leška – Balaštík. Subtilní centr připravil pro spoluhráče 39 gólů, 14 jich sám vstřelil. Balaštík má bilanci 21+21. Výbornými statistikami se pyšní brankář Jakub Sedláček, s úspěšností zásahů 92,72 procenta je v tomto hodnocení druhý za brněnským Hovim.

Slavia se letos trápí, zejména na vlastním ledě. Na něm získala 37 bodů, což je téměř stejně, jako si přivezla z kluzišť soupeřů (31). Po olympiádě je zpět trenér Růžička i nejproduktivnější hokejista extraligy Červenka. Ten má na svém kontě 71 bodů (30+41).

V říjnu Slavia porazila doma Zlín 4:1, Berani prohráli i druhý zápas - tentokrát na vlastním ledě 1:3. Pražané zvítězili i ve třetím vzájemném duelu v probíhající sezóně, výhru 4:3 jim v prodloužení zařídil Havel.

Na vítězství Zlína si můžete vsadit v kursu 1,9, na výhru Slavie vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,93. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 4,1.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama