Hlavní obsah

Reprezentace hraje v Glasgowě, s domácími Skoty pak změří síly i v kvalifikaci ME

Cennou přípravou pro české fotbalisty může být středeční duel v glasgowském Hampden Parku. Se Skoty se totiž svěřenci trenéra Michala Bílka utkají i v kvalifikaci mistrovství Evropy 2012. na letošní světový šampionát se ani jeden tým neprobojoval. Všechny dosavadní tři zápasy česká reprezentace nad Skotskem vyhrála.

Foto: Petr Horník, Právo

Jan Morávek na srazu reprezentace

Článek

Domácí budou postrádat Stevena Fletchera. Dvaadvacetiletý útočník Burnley si na tréninku zlomil ruku. Potíže s kotníkem má McCulloch, zdravotní komplikace trápí i Wallaceho s Websterem. Všichni tři se ale na zápas chystají. Po potyčce v baru trenér Craig Levein vyřadil z kádru brankáře Glasgow Rangers McGergora. V žebříčku fotbalových reprezentací FIFA jsou Skotové na 46. místě.

Ani Bílek nemůže počítat s kompletním kádrem. Zraněné lýtko má brankářská jednička Petr Čech. Šanci tak dostane hvězda Herthy Berlín Jaroslav Drobný. Místo zraněného slávisty Hlouška byl povolán Papadopulos z Heerenveenu, Bednáře nahradil Jan Blažek a obránce Šimůnka pak Pudil. Nováčkem je Jan Morávek ze Schalke, na první reprezentační start mohou myslet i Michal Daněk a Ondřej Kušnír. Po téměř dvou letech se do národního celku vrací Skácel.

Po rozdělení Československa se oba celky utkaly třikrát. V kvalifikaci mistrovství Evropy 2000 dvakrát těsně uspěli Češi. Nejprve vyhráli 2:1 v Glasgowě, poté zvládli domácí odvetu poměrem 3:2. Naposledy Skotové přijeli na Letnou k české generálce na mistrovství Evropy 2008, domácím výhru 3:1 zařídil dvěma góly Sionko. Jednou se trefil Michal Kadlec.

Na vítězství Skotska si můžete vsadit v kursu 2,5, na výhru českých fotbalistů vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,85. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 2,8.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama