Hlavní obsah

Teplice v dohrávce GL hostí Plzeň, mohou zvýšit náskok na čele

Možnost vzdálit se druhé Spartě mají ve středeční dohrávce 16. kola Gambrinus ligy fotbalisté Teplic. Severočeši mají jako Letenští 36 bodů, na Stínadlech přivítají šestou Plzeň. Ta odstartovala jaro úspěšně, po remíze s Ostravou zvítězila v Liberci. Srpnový vzájemný duel přinesl čtyři góly a remízu 2:2.

Foto: ČTK

Petr Jiráček z Plzně (uprostřed) bojuje o míč s teplickým Admirem Ljevakovičem.

Článek

Teplice v sobotu porazily poslední Bohemians Praha 2:1, když dokázaly góly Libora Doška a Stožického odpovědět na úvodní trefu Ibeho. Posun na první příčku tabulky a hru téměř na jednu branku (Bohemians) však sledovalo jen něco málo přes dva tisíce diváků. Po operaci slepého střeva je kapitán Petr Lukáš, zraněné koleno má Elsamni.

Plzeň odstartovala jaro remízou s nebezpečnou Ostravou, poté dokázala po dlouhých šestnácti letech vyhrát v Liberci. Do vedení ji poslal Rezek, v závěru pečetil skóre Kolář. V tabulce jsou Západočeši šestí, pokud budou v Teplicích bodovat, přeskočí pátou Slavii. Venku Plzeň inkasovala pouhé čtyři góly.

Podzimní duel v Plzni skončil remízou 2:2 a měl pořádně divoký úvod. Domácí šli do vedení po gólu Jiráčka už ve druhé minutě, o šest minut později srovnal Vachoušek. Plzeň v 11. minutě opět skórovala, po rohu se trefil mladíček Lecjaks. Severočeši ale dokázali i podruhé srovnat, v 74. minutě se z tečovaného přímého kopu prosadil Vidlička.

Na vítězství Teplic si můžete vsadit v kursu 1,9, na výhru Plzně vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 3,81. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 3,1.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama