Hlavní obsah

Slavia bojuje v Ostravě i za trenéra Jarolíma, Baník může snížit ztrátu na čelo

Pikantní zápletku má pondělní dohrávka 22. kola Gambrinus ligy. Úřadující mistr Slavia Praha prohrál poslední dva zápasy, a pokud zklame potřetí v řadě, u týmu skončí trenér Karel Jarolím. Přes dva mistrovské tituly v posledních letech a historický postu do Ligy mistrů. Ostrava ale doma pravidelně boduje a může opět snížit náskok na čelo tabulky.

Foto: Petr Horník, Právo

Trenér Slavie Karel Jarolím

Článek

V lize není doma úspěšnějšího týmu, než Baníku. Z jedenácti zápasů vyhrál osm, jedinkrát odešel poražen. Navíc se z vítkovického azylu vrací na Bazaly, což by mohla být také vzpruha. Na tradičním stadiónu Baníku ale Slavia posledních jedenáct a půl roku neprohrála. Domácí kouč Koubek má k dispozici kompletní kádr. Po překvapivé porážce s Českými Budějovicemi Ostrava v minulém kole vyhrála 3:0 na Strahově nad střížkovskou Bohemkou.

Slavia mimo Eden jen třikrát zvítězila, stejněkrát prohrála. V průměru ale vstřelila méně než gól na zápas. Poslední dva duely sešívaným nevyšly, po porážce na Slovácku prohráli i doma s Libercem a na vedoucí Spartu před víkendem ztráceli propastných 12 bodů. Nyní tedy musejí bezpodmínečně bodovat, jinak Jarolím po pěti letech skončí. K týmu by pak přišel kouč rezervy Miroslav Janů.

Na podzim Slavia porazila Ostravu 3:1. Baník šel sice v Edenu do vedení po trefě Lukeše, ještě do přestávky srovnal Hloušek a stejný hráč v 65. minutě rozhodl o vítězství sešívaných. To stvrdil minutu před koncem Grajciar.

Na vítězství Ostravy si můžete vsadit v kursu 2,05, na výhru Slavie vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 3,45. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 3.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama