Hlavní obsah

Ujfaluši se s Atletikem postaví ve španělském derby Valencii

Los čtvrtfinálové fáze evropských pohárů přinesl zajímavé dvojice nejen v Lize mistrů, ale i v Evropské lize. Ta se hraje ve čtvrtek a v úvodním čtvrtfinále fotbalisté Valencie změří síly s dalším španělským celkem – Atletikem Madrid. V jehož dresu nastupuje obránce Tomáš Ujfaluši. Zajímavostí je, že oba celky postoupily, aniž by v osmifinále vyhrály jediný zápas.

Foto: Nacho Doce, Reuters

Český obránce Tomáš Ujfaluši (vpravo) kontroluje míč před dotírajícím Liedsonem ze Sportingu Lisabon.

Článek

Valencie totiž s Brémami doma remizovala 1:1 a odveta v Německu se zvrhla v přestřelku. Španělé vedli po poločase 3:1, Werder dokázal šest minut před koncem vyrovnat Pizzarem na 4:4. Postupovou trefu se svěřencům trenéra Schaafa už vstřelit nepodařilo. Tři góly Valencie zařídil kanonýr David Villa.

Atlético mezi nejlepší osmičku Evropské ligy postoupilo po souboji se Sportingem Lisabon. Portugalce sice také nedokázalo porazit, po dvou remízách se ale mohli Španělé radovat díky většímu počtu vstřelených gólů na hřišti soupeře. V odvetě v Lisabonu oba góly Atletika vstřelil Agüero, první zápas v Madridu skončil 0:0.

V La Lize je Valenci třetí za suverénní dvojicí Real – Barcelona, před čtvrtou Mallorkou má šestibodový náskok. Naposledy domácí ale prohráli v Zaragoze 0:3. Atlético se po tragickém startu soutěže sebralo a v tabulce je už osmé. V neděli bylo blízko úspěchu na hřišti městského rivala Realu, favorit ale zvítězil 3:2. V 5. kole si Atlético odvezlo z Valencie remízu 2:2, ve 24. kole pak doma Valencii porazilo 4:1. Celková bilance je téměř vyrovnaná. Ze 140 zápasů vyhrála Valencie 53, Atlético se radovalo 51x.

Na vítězství Valencie si můžete vsadit v kursu 1,83, na výhru Atletika vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 3,91. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 3,4.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama