Hlavní obsah

Liberec vyhodil Kašpaříka, startuje semifinále proti Pardubicím

Bez Pavla Kašpaříka odstartují hokejisté Liberce semifinálovou sérii proti Pardubicím. Zkušený útočník v týmu skončil, protože místo prodloužení kontraktu vyjednával o smlouvě s jiným týmem. Nepříjemná komplikace pro Severočechy, kteří ve čtvrtfinále vyřadili vítěze základní části z Plzně. Pardubice si poradily s Třincem a jsou nyní podle bookmakerů Tipsportu největším favoritem na zisk titulu.

Foto: Petr Eret, ČTK

Útočníci Tomáš Vlasák (vpravo) z Plzně a Pavel Kašpařík z Liberce

Článek

Východočeši se mohou spolehnout na brankáře Dominika Haška, který v jednačtyřiceti letech stále podává kvalitní výkony. V hodnocení brankářů v play-off je sice až na pátém místě, úspěšnost zásahů má ale přes 90 procent. V průměru inkasuje 2,38 gólu za zápas. Ve čtvrtfinále sice Východočeši prohráli první utkání proti Třinci, sérii ale ovládli poměrem 4:1.

Liberec může těšit forma veterána Petra Nedvěda, který tým táhnul za překvapivým postupem proti Plzni. Hokejista s bohatými zkušenostmi z NHL je v produktivitě vyřazovací části na třetím místě s 16 body (7+9). Bílí tygři prohráli úvodní dvě čtvrtfinále v Plzni, zbývající čtyři duely ale získali a mohli slavit překvapivý postup.

V základní části oba celky pokaždé využily výhodu domácího prostředí, ve třech ze čtyř zápasů se o vítězství bojovalo až do konce. Jen v poslední čtvrtině Pardubice vyhrály doma 5:1.

Na vítězství Pardubic si můžete vsadit v kursu 1,65, na výhru Liberce vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 3,75. Pokud očekáváte remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 4,2.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama