Hlavní obsah

Berdych je v Miami ve finále, poslední překážkou domácí Roddick

Ve skvělé formě se na prestižním turnaji v Miami prezentuje Tomáš Berdych. Český daviscupový reprezentant na podniku série ATP 1000 porazil i světovou jedničku Federera a po semifinálovém vítězství nad Söderlingem se probojoval do finále. Poslední překážkou je domácí Andy Roddick, který v semifinále vyřadil Španěla Nadala.

Foto: Hans Deryk, ČTK/AP

Tomáš Berdych se raduje z postupu do finále na turnaji Masters v Miami.

Článek

Čtyřiadvacetiletý Berdych je v žebříčku ATP na 20. místě, letos rodák z Valašského Meziříčí do semifinále v Brisbane. Celkem třikrát vypadl Berdych ve čtvrtfinále, naposledy s Nadalem v Indian Wells.

Roddick je turnajovou osmičkou a v Miami narazil na nasazeného tenistu až v osmifinále. Po vítězství nad Španělem Almagrem porazil i turnajovou čtyřku Nadala. Letos rodák z Omahy vyhrál turnaj v Brisbane (ve finále porazil Radka Štěpánka), na Australian Open postoupil do čtvrtfinále. Až ve finále podlehl Verdaskovi v San Jose, stejně jako naposledy Lubičičovi v Indian Wells.

Oba tenisté se utkali sedmkrát, v pěti případech (posledních třech) vyhrál Roddick. Berdych se naposledy radoval předloni v Tokiu.

Na vítězství Berdycha si můžete vsadit v kursu 2,21, na výhru Roddicka vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 1,52.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama