Hlavní obsah

Žraloci si chtějí i podruhé smlsnout na Detroitu

Úvodní zápas druhého kola play-off NHL hokejisté San Jose zvládli. Žraloci porazili 4:3 Detroit, který útočí na třetí triumf v Západní konferenci v řadě. Pokud se Rudá křídla nechtějí do domácí Joe Louis Arény vracet z dvouzápasovým mankem, musejí zabrat.

Foto: Robert Galbraith, Reuters

Joe Pavelski (uprostřed) oslavuje se spoluhráči ze San Jose vstřelenou branku v duelu s Detroitem.

Článek

První zápas rozhodl nejlepší tým Západní konference v dlouhodobé části již v úvodu zápasu. V 11. minutě vedli Žraloci 3:0 po gólech Pavelskiho, Heatleyho a Setoguchiho. Detroit se vrátil do utkání trefami Clearyho a Franzéna. Pojistku přidal opět Pavelski, na konečných 3:4 snižoval ve 43. minutě Rafalski. Vyrovnat se Rudým křídlům už nepodařilo.

V základní části se oba týmy utkaly čtyřikrát. První zápas v listopadu Detroit doma vyhrál 2:1 po samostatných nájezdech, rozhodující proměnil Dacjuk. Rudá křídla pak uspěla i v San Jose, gólem a asistencí k výhře 4:1 přispěl Helm. Žraloci prohráli doma i podruhé, porážce 2:4 nezabránily ani dva góly Joe Thorntona. Až ve čtvrtém utkání v sezóně Detroit zaváhal, doma podlehl San Jose 2:3 po samostatných nájezdech. Rozhodl Marleau.

San Jose v prvním kole vyřadilo Colorado 4:2 na zápasy, třikrát se muselo rozhodovat až v prodloužení. Nejproduktivnějším hokejistou Sharks ve vyřazovací části je Joe Pavelski s 11 body. Detroit musel postup v sérii s Phoenixem zachraňovat až v sedmém duelu na ledě Kojotů. Uplatnil zkušenosti a zvítězil vysoko 6:1. Týmovou produktivitu vede s 11 body Švéd Henrik Zetterberg, o bod méně má Pavel Dacjuk.

Na vítězství San Jose si můžete vsadit v kursu 2, na výhru Detroitu vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,95. Pokud očekáváte remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 3,7.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama