Hlavní obsah

Berdycha na úvod v Madridu čeká Argentinec Nalbandian

K nejvyrovnanějším duelům prvního kola startujícího turnaje Masters v Madridu by měl patřit souboj Tomáše Berdycha s argentinským tenistou Davidem Nalbandianem, který dostal od pořadatelů divokou kartu. Ve Španělsku se tenisté porvou o 1000 bodů do žebříčku pro vítěze, celkem si rozdělí necelé tři milióny eur.

Článek

Osmadvacetiletý Nalbandian se k tenisu vrátil v únoru po devítiměsíční přestávce po operaci kyčle, v žebříčku mezitím spadl až do poloviny druhé stovky. Doma v Buenos Aires postoupil až do čtvrtfinále, pak musel pro další zranění své účinkování ukončit. Před měsícem se probojoval až do čtvrtfinále v Monte Carlu, kde jej vyřadil Srb Djokovič.

Rodák z Valašského Meziříčí Berdych zahájil sezónu postupem do semifinále v Brisbane, poté v San Jose, Memphisu a v Indian Wells vypadl ve čtvrtfinále. V Miami čtyřiadvacetiletého tenistu porazil až ve finále Američan Roddick. Naposledy v Mnichově prohrál ve čtvrtfinále s domácím Petzschnerem.

Oba tenisté se utkali pětkrát, jen v jednom případě se radoval Berdych. Český tenista zvítězil v roce 2006 na MS družstev v Düsseldorfu. Oba vzájemné duely v Madridu (2007 a 2008) vyhrál Argentinec.

Na vítězství Nalbandiana si můžete vsadit v kursu 1,73, na výhru Berdycha vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 1,88.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama