Hlavní obsah

Hokejisté odčinili propadák, osmifinále startují proti neporaženým Švýcarům

Propadák v podobě historicky první porážky s Norskem čeští hokejisté odčinili. Na mistrovství světa v závěrečném utkání základní skupiny porazili silné Švédsko a do osmifinálové skupiny si tak berou tři body. Ty mohou být klíčové, v boji o play-off mají totiž tři body stejně jako trojice dalších soupeřů. Jen Švýcaři, se kterými se svěřenci trenéra Růžičky v sobotu v Mannheimu utkají, mají bodů šest.

Foto: ČTK/AP

Tomáš Rolinek (uprostřed) se spoluhráči raduje po gólu v zápase se Švédskem.

Článek

Švýcaři patří k příjemným překvapením turnaje, stejně jako obhájce titulu z Ruska vyhráli všechny tři zápasy. Nejprve porazili Lotyšsko 3:1, pak si poradili s Itálií 3:0 a na závěr překvapivě zdolali favorizovanou Kanadu 4:1.

Čeští hokejisté nejprve přehráli slabou Francii 6:2, pak ale senzačně prohráli s Norskem 2:3. Reputaci si zlepšili zlepšeným výkonem a důležitým vítězstvím 2:1 proti Švédsku. V týmu vyčnívá Jaromír Jágr, který ve třech zápasech získal pět bodů (2+3) a po zákldaních skupinách byl v produktivitě MS třetí za Norem Thoresenem (2+4) a Švýcarem Plüssem (3+2).

Se Švýcary se čeští hokejisté dvakrát utkali v přípravě na šampionát. Nejprve v Oltenu pohráli 1:4, jediný gól vstřelil v oslabení Bednář. V Ambri o dva dny později už Češi zvítězili po gólech Hrabala, Gřegořka a Marka do prázdné branky 3:1.

Na vítězství českých hokejistů si můžete vsadit v kursu 1,6, na výhru Švýcarů vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 4. Pokud očekáváte remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 4,5.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama