Hlavní obsah

Hossa si chce napotřetí sáhnout na Stanley Cup, Jestřábi jsou favoritem

V posledních dvou letech byl Marián Hossa blízko zisku Stanley Cupu, v obou případech jeho tým finále nezvládl. Pikantní je, že po odchodu z Pittsburghu do Detroitu se štěstěna ve finálové sérii o rok později otočila. Do třetice se slovenská hvězda pokusí vybojovat cennou trofej letos, jeho Chicago je ve finálové sérii proti Philadelphii favoritem.

Foto: ČTK/AP

Marián Hossa (vlevo) a Jonathan Toews na tréninku Chicaga

Článek

Hossa je prvním hokejistou v historii soutěže, který se do finále ve třech po sobě jdoucích letech probojoval se třemi různými týmy. Jestřábi jsou v sérii proti Philadelphii favoritem, ve finále Západní konferenci smetli San Jose 4:0 na zápasy. Předtím vyřadili Nashville a Vancouver. Lídrem kanadského bodování v play-off je kapitán Jonathan Toews s 26 body (7+19).

Philadelphia si trofej pro vítěze Východní konference zasloužila vítězstvím nad Montrealem, sérii dominoval se třemi čistými konty brankář Leighton. Letci na úvod vyřazovací části vyřadili favorizované New Jersey, pak si poradili s Bostonem. Stejně jako u Chicaga je v čele produktivity kapitán – Mike Richards s 21 body (6+15).

V základní části se oba týmy utkaly jedinkrát, Philadelphia doma zvítězila 3:2. Po 40 minutách byl stav bezbrankový, pak se diváci dočkali. Domácí poslal do vedení Gagné, po chvíli ovšem vyrovnal Versteeg a skóre otočil Hossa. Jenže 124 sekund před koncem srovnal Hartnell a tři sekundy před třetí sirénou rozhodl o výhře Letců veterán Pronger.

Na vítězství Chicaga si můžete vsadit v kursu 1,89, na výhru Philadelphie vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 3,21. Pokud očekáváte remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 3,7.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama