Hlavní obsah

Lakers hodlají Bostonu vrátit dva roky starou finálovou porážku

Jsou to už dva roky, co basketbalisté Bostonu porazili ve finále NBA Lakers. Tým z Los Angeles poté triumfoval, přesto na hořké zklamání a debakl v rozhodujícím duelu nezapomněl. Šanci na odvetu má nyní. Ve čtvrtek startuje finálová série, ve které opět změří síly s Celtics.

Foto: Chris Carlson, ČTK/AP

Basketbalista Los Angeles Lakers Kobe Bryant

Článek

Lakers před dvěma lety nevyužili ve čtvrtém zápase náskok 24 bodů, Boston pak vyhrál šestý duel o 39 bodů a slavil celkové vítězství. Hořký závěr jinak perfektní sezóny. Ve finále NBA se oba týmy potkávají již podvanácté.

Boston jako tradičně ničí soupeře skvělou defenzívou, nyní jej čeká obrovská výzva. V play-off jako tradičně září hvězda Lakers Kobe Bryant, který v průměru nasází soupeřům 29,4 bodu za zápas. Dalších dvacet bodů přidá Pau Gasol. Jen o necelý bod zpět je nejproduktivnější hráč Celtics Paul Pierce.

Na konci ledna Los Angeles zvítězilo v Bostonu 90:89, rozhodující koš zaznamenal Kobe Bryant 7,3 sekundy před koncem. V únoru Lakers doma se Celtics prohráli také o jediný bod 86:87, hvězdou zápasu byl s 24 body bostonský Ray Allen.

Na vítězství Lakers si můžete vsadit v kursu 1,5, na výhru Bostonu vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,7. Pokud očekáváte remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 13.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama