Hlavní obsah

Lakers doma soupeře válcují, Boston na úvod finále přehráli skvělou obranou

Tohle finále NBA si přál každý fanoušek basketbalu. Los Angeles Lakers a Boston Celtics mají za sebou dlouhou historii vzájemných zápasů, populární celky jsou navíc posledními dvěma vítězi soutěže. Obhájce titulu Lakers odstartoval sérii úspěšně, výhodu domácího prostředí má i ve druhém zápase. Před svými fanoušky basketbalisté Lakers vyhráli v play-off všech devět utkání.

Foto: Mark J. Terrill, ČTK/AP

Největší hvězdou prvního finále byl Kobe Bryant z Lakers.

Článek

Boston před dvěma lety překvapil Lakers ve finále, jehož poslední zápas vyhrál ohromným rozdílem 39 bodů. Hořký konec sezóny si tým z Kalifornie jen tak nezapomene, smazat černou kaňku na jinak výborné sezóně může letos.

V prvním finále probíhajícího ročníku byly podle očekávání nejvíc vidět hvězdy obou týmů. Lakers za vítězstvím 102:89 táhl skvělý Kobe Bryant, který k 30 bodům přidal sedm doskoků a šest asistencí. Třiadvacet bodů nastřílel Pau Gasol, ke skvělé obraně přidal 15 bodů Ron Artest.

Celtics nestačilo ani 24 bodů a devět doskoků Paula Pierceho, 16 bodů zaznamenal Garnett. Boston se těžko vyrovnával s důraznou obranou domácích a nyní jej čeká těžký úkol. Trenér Phil Jackson umí své hráče po úspěšném startu motivovat, jeho svěřenci vyhráli všech 47 sérií, v nichž zvítězili v prvním utkání.

Na vítězství Lakers si můžete vsadit v kursu 1,4, na výhru Bostonu vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,95. Pokud očekáváte remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 14.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama