Hlavní obsah

Lakers mohou nakročit za obhajobou, Boston nechce doma opět zaváhat

Velice rychle si basketbalisté Los Angeles Lakers vzali zpět výhodu domácího prostředí. Hned první duel na palubovce Bostonu vyhráli a v sérii tak vedou 2:1 na zápasy. Pokud svěřenci Phila Jacksona ve čtvrtek opět na hřišti Celtics zvítězí, budou slavit obhajobu triumfu v NBA.

Foto: Mark J. Terrill, ČTK/AP

Kobe Bryant z Los Angeles Lakers

Článek

Úvodnímu finále podle očekávání dominovaly hvězdy obou týmů. Lakers za vítězstvím 102:89 táhl Kobe Bryant, který k 30 bodům přidal sedm doskoků a šest asistencí. Třiadvacet bodů nastřílel Pau Gasol, ke skvělé obraně přidal 15 bodů Ron Artest. Bostonu nestačilo ani 24 bodů Paula Pierceho.

Ve druhém utkání zářil Ray Allen, který 27 ze svých 32 bodů zaznamenal už v prvním poločase. Čtyřiatřicetiletý borec pomohl vítězství Celtics 103:94 osmi trojkami. Triple-double si připsal Rajon Rondo. V dresu Lakers se nedařilo Bryantovi (jen 21 bodů), 25 bodů nastřílel Pau Gasol.

Po přesunu do Bostonu domácí na Lakers vlétli a vedli 12:5. Na rozdíl od finále před dvěma lety se tým z Los Angeles nepoložil a rychle odpověděl. V poločase vedl o 12 bodů a vedení udržel. Tahounem byl opět Kobe Bryant s 29 body, přes deset bodů získali i Fisher, Gasol a Odom. Bostonu nepomohlo ani 25 bodů Garnetta.

Na vítězství Bostonu si můžete vsadit v kursu 1,7, na výhru Lakers vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,25. Pokud očekáváte remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 12.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama