Hlavní obsah

Sparta po vyřazení z LM musí zabrat v domácí soutěži, hraje v Brně

Na vysněný postup do prestižní Ligy mistrů museli fotbalisté Sparty zapomenout, nyní se musejí plně soustředit na boje v domácí soutěži. V pondělní dohrávce Gambrinus ligy se představí v posledním Brně, oba celky potřebují bodovat.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Atraktivní zákrok brněnského gólmana Bureše - ilustrační foto

Článek

Brno má za sebou velice nevydařený start, po pěti porážkách zvítězilo doma nad Mladou Boleslaví. V minulém kole ale Zbrojovka prohrála 0:3 v Olomouci. Na marodku přibyl kapitán Trousil, který si poranil rameno právě v Olomouci. Pro děravou defenzívu, která v šesti zápasech inkasovala 14 gólů, je to citelná rána.

Sparta naposledy prohrála doma s Plzní 0:1, v týdnu navíc prohrála i odvetu 4. předkola Ligy mistrů v Žilině. Nyní se český šampion musí vzpamatovat, jinak jeho ztráta na čelo začne narůstat. Dlouhodobě zranění jsou Hušek a Kušnír, zdravotní problémy mají Vacek, Kadlec, Pamič a Kucka.

V minulé sezoně Brno vedlo nad Spartou po trefě Tomáše Doška, vyrovnání zařídil devět minut před koncem Holenda. Jarní odvetu Sparta vyhrála 3:0. Ve 39. minutě sice gólman Bureš chytil domácímu Žofčákovi penaltu, ještě do přestávky se ale trefil Kucka. Stejný hráč a Kadlec po přestávce zvýšili na konečné skóre.

Na vítězství Brna si můžete vsadit v kursu 3,45, na výhru Sparty vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 3,1.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama