Hlavní obsah

Štěpánek hodlá zabrat na US Open, prvním soupeřem Benneteau

Další pokus o návrat na výsluní čeká na Radka Štěpánka. Český daviscupový reprezentant odstartuje boje posledního grandslamu sezony US Open jako nasazená osmadvacítka. Prvním sokem karvinského rodáka v New Yorku je Francouz Julien Benneteau.

Foto: Andrew Brownbill, ČTK/AP

Radek Štěpánek

Článek

Štěpánek musel pro zranění kolene vynechat Wimbledon, chyběl i v utkání Davis Cupu v Chile. Letos karvinského rodáka trápí zdraví. Od konce března nehrál přes dva měsíce pro únavový syndrom po mononukleóze. Na Czech Open v Prostějově postoupil do finále, které musel vzdát pro žaludeční potíže. Jediným výrazným úspěchem je lednové finále v Brisbane, naposledy v New Havenu Štěpánek prohrál čtvrtfinále se Srbem Troickým.

Osmadvacetiletý Benneteau je v žebříčku ATP na 37. místě, letos rodák z Bourg en Bresse postoupil do čtvrtého kola Wimbledonu, v Marseille prohrál až finále s krajanem Llodrou. Čtvrtfinále znamenalo konečnou ve Eastbourne a v Rotterdamu, semifinále pak na úvod sezóny v Sydney.

Oba tenisté se utkali třikrát, ve dvou případech zvítězil Štěpánek. Vítěz námi vybraného utkání nastoupí proti lepšímu z dvojice Robredo (Španělsko) – Rosol (ČR).

Na vítězství Bennetaua si můžete vsadit v kursu 1,65, na výhru Štěpánka vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 1,98.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama