Hlavní obsah

Olomouc se chce na Slovácku posunout za vedoucí Plzeň

Šanci přeskočit Spartu a Teplice mají fotbalisté Olomouce. Pokud Hanáci vyhrají pondělní dohrávku 12. kola Gambrinus ligy na Slovácku, díky lepšímu skóre se dostanou před Spartu. Slovácko je ovšem jen tři body za Olomoucí a zejména doma září.

Foto: Vladislav Galgonek, ČTK

Fotbalisté Sigmy se radují z třetího gólu Michala Hubníka (vlevo), dále zleva Jakub Petr a Tomáš Janotka - ilustrační foto.

Článek

Celek z Uherského Hradiště doma remizoval jen s nováčkem z Ústí nad Labem, jinak dokázal porazit Teplice i Slavii. V posledním kole ale Slovácko prohrálo v Ostravě 1:2, jeho jediný gól vstřelil Reinberk. Hosté již od 25. minuty hráli bez vyloučeného Košúta, který je tak v disciplinárním trestu. Zranění jsou Urbánek a Cleber.

Olomouc z pěti zápasů mimo svůj stadion třikrát remizovala, v posledním kole Hanáci prohráli se Spartou gólem Kucky z penalty z předposlední minuty. Pouhých sedm inkasovaných branek svědčí o výborné defenzívě. Sedm gólů zařídil útočník Michal Hubník, na marodce je Kučera.

V minulé sezoně Slovácko porazilo doma Olomouc 2:0. Skóre otevíral již v 6. minutě z penalty Švancara, ve 28. minutě zvyšoval Chmelíček. Jarní odveta zase skončila vítězstvím Hanáků 1:0, jediný gól zařídil Ordoš. Olomouc ještě nikdy v Uherském Hradišti nevyhrála, z osmi zápasů jen dvakrát remizovala.

Na vítězství Slovácka si můžete vsadit v kursu 2,71, na výhru Olomouce vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,6. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 2,8.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama