Hlavní obsah

Kdo bude mistrem světa formule 1? Šanci má kvarteto jezdců

Mimořádně dramatický závěr má před sebou sezona mistrovství světa formule 1. O světovém šampionovi rozhodne až poslední závod v Abú Zabí. Nejblíže titulu je pilot Ferrari Fernando Alonso.

Foto: Russell Boyce, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Španěl má na čele průběžného hodnocení osmibodový náskok před Australanem Markem Webberem z Red Bullu. Může si tak dovolit luxus skončit za Webberem. Za první místo je totiž 25 bodů, za druhé pak bodů 18.

Třetí je druhý jezdec Red Bullu Sebastian Vettel, Němec ale ztrácí na týmového kolegu dalších sedm bodů. Vettel by tak potřeboval vyhrát a zároveň by Alonso nesměl být lepší než pátý. Nebo by musel vyhrát, Webber skončit druhý a Alonso pátý. Pak by měli všichni stejně bodů a Vettel z tria nejlepší bilanci. Dále by Němci stačilo druhé místo za předpokladu, že Webber skončí nejlépe pátý a Alonso se nevejde do elitní osmičky.

Brit Lewis Hamilton z McLarenu bude opět šampionem pokud zvítězí, Alonso nebude bodovat, Webber skončí nejlépe šestý a Vettel maximálně třetí.

Na celkový triumf Alonsa si můžete vsadit v kursu 1,65, na Webbera vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,5, na Vettela pak kurs 8. Na překvapivé vítězství Hamiltona si můžete vsadit v kursu 80.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama