Hlavní obsah

Birmingham se v městském derby utká s Aston Villou

Ve čtvrtfinále Carling Cupu změří síly Birmingham s Aston Villou. Městští rivalové se porvou o postup mezi nejlepší čtyři celky Ligového poháru. Oba celky jsou v druhé polovině tabulky Premier League a mají stejně bodů.

Foto: Nigel Roddis, Reuters

Fotbal - ilustrační foto

Článek

V dresu Birminghamu by na trávník mohl již po zranění kotníku vyběhnout Craig Gardner, který dříve v Aston Ville působil. Pro svalové potíže nemůže nastoupit Alexander Hleb. Po překvapivé výhře nad Chelsea Birmingham naposledy remizoval 1:1 ve Fulhamu.

Aston Villa může počítat s uzdraveným útočníkem Agbonlahorem, stejně jako s bekem Collinsem. Pokud finalista posledního ročníku postoupí, probojuje se počtrnácté do semifinále, což by byl rekord. Po remíze s Manchesterem United „Villans“ prohráli v Blackburnu a naposledy s Arsenalem 2:4.

Oba týmy se v pohárech utkávají již po jedenácté, jedinkrát dokázal Birmingham Aston Villu porazit. Stalo se tak ve finále Ligového poháru v roce 1963. Celkem se střetly již 119x, Birmingham vyhrál 37x a Aston Villa 52x.

Na vítězství Birminghamu si můžete vsadit v kursu 2,3, na výhru Aston Villy vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,8. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 3,15.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama