Hlavní obsah

Kdo vykročí za postupem na MS, Češi nebo Slováci?

Soubojem o klíčové tři body bude středeční duel kvalifikace fotbalového mistrovství světa 2010 v Jihoafrické republice. Čeští fotbalisté v sobotu po matném výkonu remizovali 0:0 ve Slovinsku a pokud chtějí zvýraznit své šance na postup, potřebují v Praze porazit Slovensko. To vyhořelo v přípravě v Anglii, kde prohrálo 0:4.

Článek

Češi se utkali se Slováky již v minulé kvalifikaci na loňské mistrovství Evropy v Rakousku a Švýcarsku, oba duely vyhráli čeští fotbalisté. Nejprve v září 2006 v Bratislavě po skvělém výkonu a galapředstavení Sionka triumfovali 3:0 (Sionko 2, Koller), o rok později v Praze zvítězili 3:1 (Grygera, Kulič, Rosický).

Domácí trenér Rada bude postrádat Šírla, který si ve Slovinsku natáhl kolenní vazy na pravé noze. Mimo hru je stále špílmachr Rosický, pro disciplinární trest za žluté karty nemůže nastoupit stoper Ujfaluši.

Slovákům o víkendu nevyšla generálka na kvalifikaci, v Londýně je smetla domácí reprezentace 4:0. Skóre otevřel už po sedmi minutách Heskey, v závěru výsledek zvýraznili dvěma góly Rooney a jednou trefou Lampard.

V tabulce třetí kvalifikační skupiny jsou v čele Severní Irové s 10 body, mají ale odehráno o dva zápasy víc než druzí Slováci s devíti body. Čeští fotbalisté ztrácejí na bývalého federálního partnera bod, navíc odehráli o jedno utkání více. Odveta je na programu 5. září v Bratislavě.

Čeští fotbalisté jsou podle bookmakerů Tipsportu favoritem, vsadit si na ně můžete v kursu 1,54. Na výhru Slovenska byl vypsán kurs 5,6. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 3,5.

Reklama