Hlavní obsah

Pokud Češi porazí Slováky, budou mít jisté čtvrtfinále MS

Pikantní derby bývalých federálních partnerů je na programu v sobotním utkání osmifinálové skupiny mistrovství světa. Pokud čeští hokejisté porazí Slováky, budou mít jistotu nejhůře čtvrté příčky a postupu do play-off šampionátu. Slováci musejí po prohře s Finy v prodloužení bezpodmínečně zvítězit. V případě porážky by jim nemusela k postupu stačit ani případná pondělní výhra nad Nory.

Článek

Se severským soupeřem se svěřenci trenéra Filce utkají v pondělí a přes očekávanou výhru by jim mohly zůstat oči pro pláč. Pokud dnes s českými hokejisty prohrají v základní hrací době, bude Bělorusku k postupu do čtvrtfinále stačit získat proti Česku bod.

Slováci v pátek proti Finsku dokázali odpovědět na první gól Samiho Kapanena Bartečkem, šikovný útočník Kalpy Kuopio druhým gólem v zápase rozhodl v prodloužení o zisku prémiového bodu pro Seveřany. Slovenští hokejisté tak mají v osmifinálové skupině jen dva body, s Běloruskem v základní skupině prohráli po samostatných nájezdech.

Čeští hokejisté ve čtvrtek nestačili na Kanadu, které podlehli 1:5. Problémy měli s disciplínou a Kanada potvrdila pozici nejúspěšnějšího celku v početních výhodách. V první třetině využila tři přesilovky a ve zbytku duelu si náskok bez potíží hlídala.

V české brance nastoupí Martin Prusek, který střídal mladého Štěpánka v předcházejícím utkání. Trenér Růžička se rozhodl vsadit na zkušenost, které má třiatřicetiletý ex-vítkovický gólman nejvíce z české trojice. Nastoupí i útočník Milan Michálek, jehož San Jose překvapivě vypadlo s Anaheimem v prvním kole play-off NHL. Hrát by podle posledních informací měl i Patrik Eliáš.

Na vítězství českých hokejistů si můžete vsadit v kursu 1,5, na Slováky vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 4,5. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 4,5.

Reklama