Hlavní obsah

Zvládne král tréninků Rosberg v Monaku i kvalifikaci?

Letošním králem volných tréninků seriálu mistrovství světa formule 1 je Nico Rosberg. Sympatický Němec zajel se svým williamsem ve čtvrtek v Monte Carlu nejrychlejší čas podeváté ze sedmnácti případů. V dosavadních pěti závodech ale na velký úspěch ještě nedosáhl, nejlépe skončil šestý.

Článek

Nico Rosberg je syn někdejšího mistra světa Kekého a ve čtvrtek nechal za sebou nejlepší jezdce aktuálního ročníku.

Druhý čas zajel úřadující mistr světa Lewis Hamilton s McLarenem, který na Rosberga ztratil 202 tisícin sekundy. Až poté jsou v hodnocení piloti suveréna dosavadního ročníku Brawn GP. Třetí čas zajel Brazilec Rubens Barrichello, čtvrtý pak jeho stájový kolega Brit Jenson Button. Ten letos vyhrál čtyři z pěti velkých cen.

V Monaku je pro úspěch klíčové zvládnout úspěšně kvalifikaci. Na nejpomalejší trati je minimum příležitostí k předjíždění a zaváhání v kvalifikaci ve většině případů končí ztrátou nadějí na umístění na špici.

Pokud věříte, že Rosberg vyhraje i kvalifikaci, můžete si vsadit v kursu 12. Největšího favorita vidí bookmakeři Tipsportu v Buttonovi, na nějž vypsali kurs 3,5. Hned z ním je Sebastian Vettel s kursem 4,5 a Barrichello s kursem 5. Na mistra světa Hamiltona si můžete vsadit v kursu 7.

Reklama