Hlavní obsah

Zopakuje Španělsko kanonádu i proti Iráku?

První zápas na prestižním Poháru FIFA změnili fotbalisté Španělska ve svoji exhibici. Novozélanďanům nasázeli úřadující mistři Evropy pět gólů, čistý hattrick zaznamenal kanonýr Liverpoolu Fernando Torres. Ve středu se svěřenci kouče Del Bosqueho střetnou s Irákem, jenž na úvod turnaje uhájil remízu s domácími Jihoafričany.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Fernando Torres (vlevo) oslavuje s Davidem Villou jednu z branek Španělska

Článek

Lepší start do turnaje si Španělé nemohli ani představovat. Jen něco málo přes čtvrt hodiny trvalo Torresovi ke vstřelení tří gólů. Kanonýr Liverpoolu se prosadil technickou střelou, pohotovým usměrněním pasu z křídla i prudkou hlavičkou. Zbývající góly obstarali Cesc Fábregas a David Villa.

Španělé už neprohráli 33 soutěžních zápasů v řadě pokud nebudou pokořeni ještě ve dvou utkáních, vyrovnají světový rekord Brazilců.

Šampión Asie Irák se proti domácímu výběru, jemuž chyběl pro lehčí zdravotní potíže Steven Pienaar, po většinou bránil. Když byla jeho obrana překonaná, trefila hlavička Dikgacoie na brankové čáře spoluhráče Parkera a míč vzápětí obrana odkopla.

„Přijeli jsme sem postoupit do další fáze,“ tvrdí odhodlaně na stránkách FIFA záložník Nashat Akram. Srbský stratég by proti smrtící ofenzívě Španělů mohl opět nasadit pětičlennou obranu.

Na vítězství Španělů si můžete vsadit v kursu 1,08, na výhru Iráku vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 16,5. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 8.

Reklama