Hlavní obsah

Šafářová se v prvním kole Wimbledonu utká s Grothovou

Česko-slovenským soubojem odstartuje pro Lucii Šafářovou Wimbledon. V prvním kole tradičního turnaje se v Londýně utká s rodačkou z Bratislavy Jarmilou Grothovou, nyní reprezentující Austrálii. S tou má vyrovnanou bilanci, každá hráčka vyhrála jedno ze vzájemných utkání.

Článek

Šafářová letos došla na Australian Open do třetího kola, poté postoupila do čtvrtfinále turnajů v Memphisu, Monterrey a Barceloně. Na Roland Garros vypadla ve druhém kole s Američankou Venus Williamsovou. Pro nemoc se nedávno odhlásila z turnaje Hertogenboschi.

Dvaadvacetiletá Grothová letos nejdále došla v Estorilu, kde ji ve čtvrtfinále vyřadila Iveta Benešová. Na French Open skončila ve třetím kole na raketě Srbky Jankovičové. Naposledy v Eastbourne postoupila z kvalifikace do prvního kola, kde podlehla jiné kvalifikantce Makarovové.

Obě tenistky se utkaly dvakrát v roce 2006. Na tvrdém povrchu v Gold Coastu uspěla Šafářová, v Prostějově na antuce zvítězila Grothová.

Ve druhém kole se vítězka může utkat s druhou nasazenou Američankou Serenou Williamsovou. Ta ale musí nejdříve porazit Portugalku Neuzu Silvaovou.

Na vítězství Šafářové si můžete vsadit v kursu 1,57, na výhru Grothové vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,11.

Reklama