Hlavní obsah

Berdych se Štěpánkem jsou na Wimbledonu už v osmifinále

Velice úspěšní jsou na třetím grandslamu sezóny čeští tenisté Tomáš Berdych a Radek Štěpánek. Oba se ve Wimbledonu prokousali již do osmifinále a ukázali, že se s nimi musí počítat. Třiadvacetiletý Berdych v pátek v Londýně ukončil nepříznivou sérii proti Rusovi Davyděnkovi, karvinský rodák Štěpánek v pětisetové bitvě udolal Španěla Ferrera.

Foto: Toby Melville, Reuters

Český tenista Tomáš Berdych během utkání 3. kola Wimbledonu proti Rusovi Davyděnkovi

Článek

Pokud by oba čeští daviscupoví reprezentanti svá osmifinále zvládli, utkali by se o semifinále spolu. Štěpánek změří síly s Australanem Lleytonem Hewittem, Berdycha čeká šestý nasazený Američan Andy Roddick.

Rodák z Valašského Meziříčí Berdych si díky téměř bezchybnému podání  poradil s Rusem Davyděnkem, s nímž dosud prohrál všech osm vzájemných zápasů. V osmifinále turnajovou dvanáctku smetl po setech 6:2, 6:3 a 6:2. Potvrdil tak, že na trávě je aktuálně ve výborné formě. Předtím na turnaji vyřadil Francouze Mathieuho a domácího Bogdanovice.

Štěpánek na úvod Wimbledonu povolil Kolumbijci Fallaovi jen devět gamů, poté si poradil v pětisetové bitvě s Italem Staracem. Pět setů potřeboval i k vyřazení Španěla Ferrera, nad nímž už vedl 2:0 na sady.

Na postup Štěpánka do čtvrtfinále přes Hewitta si můžete vsadit v kursu 2,98, na Berdycha proti Roddickovi vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,52.

Reklama