Hlavní obsah

Berdych může poslat české tenisty do semifinále Davis Cupu

Jediný bod zbývá získat českým tenistům ve čtvrtfinále Davis Cupu proti Argentině. V sobotu v Ostravě domácí dvojice Štěpánek – Berdych vyhrála čtyřhru, po níž je stav zápasu 2:1 pro Českou republiku. Pokud v nedělním souboji týmových jedniček Tomáš Berdych porazí Juana Martína del Potra, budou moci čeští tenisté slavit postup.

Foto: Petr Josek, Reuters

Tomáš Berdych v utkání Davisova poháru s Juanem Monacem

Článek

Berdych v pátek svůj první zápas zvládl, Juana Monaca ale porazil až po pětisetové bitvě. Problémy naopak neměl del Potro, který smetl Iva Mináře ve třech setech.

Berdych letos vyhrál antukový turnaj v Mnichově, až ve finále prohrál se Švédem Söderlingem v Sunrise. Naposledy ve Wimbledonu vypadl ve čtvrtém kole s Američanem Roddickem.

Světová pětka del Potro letos vyhrála podnik v Aucklandu, pravidelně postupuje do závěrečných fází turnajů. Ve Wimbledonu skončil dvacetiletý rodák z Tandilu na raketě Australana Hewitta ve druhém kole.

Oba tenisté se utkali dvakrát a bilance je vyrovnaná 1:1. Loni v Tokiu na tvrdém povrchu zvítězil Berdych, letos v Madridu na antuce uspěl del Potro.

Na vítězství Berdycha si můžete vsadit v kursu 2,21, na výhru del Potra vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 1,52.

Reklama