Hlavní obsah

Češi hrají o naději, musejí Poláky porazit

Soubojem o udržení naděje je sobotní duel kvalifikace mistrovství světa 2010 mezi českými fotbalisty a reprezentací Polska. Naději na první místo ve třetí kvalifikační skupině již svěřenci trenéra Ivana Haška ztratili, stále věří v účast v listopadové baráži.

Článek

K tomu ale potřebují v sobotu na Letné zdolat Poláky a následně ve středu v Edenu porazit Severní Iry. Zároveň by Slováci neměli ztratit body se Slovinci. Variant k postupu je více, hodně napoví již sobotní zápasy.

Český tým opustil zraněný útočník Václav Svěrkoš, jehož nahradil Libor Sionko. Před sobotním utkáním se fanoušci rozloučí s nejlepším kanonýrem reprezentační historie Janem Kollerem.

Domácí budou spoléhat na uzdraveného Tomáše Rosického, záložník Arsenalu se představil již v nedávném zápase proti San Marinu. Drobné komplikace má Milan Baroš, neměl by ale chybět.

Poláci v posledním zápase vyhořeli ve Slovinsku, odkud si odvezli debakl 0:3. Skončil kouč Beenhakker, jehož nahradil Stefan Majewski. Ten se zbavil tradičních opor, sází (i s ohledem na domácí ME 2012) na nadějné fotbalisty.

Na vítězství českých fotbalistů si můžete vsadit v kursu 1,4, na výhru Poláků vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 6. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 4,4.

Reklama