Hlavní obsah

Dvacítka je zachráněná, s MS se loučí v derby proti Slovákům

Z medailových ambicí zůstal jen boj o záchranu, z elitní kategorie mistrovství světa čeští hokejisté do 20 let nesestoupili. Po nedělním drtivém vítězství nad slabým Lotyšskem mají svěřenci trenéra Šindela jistou záchranu, o konečné sedmé místo se utkají se Slováky.

Foto: ČTK/AP

Andrej Nestrašil (uprostřed) oslavuje s dalšími z českých hokejistů

Článek

Český juniorský hokej si o zlatých medailích svých předchůdců může nechat zdát, na nejsilnější světové celky v současnosti nemá. Přesvědčil se o tom v základní skupině, v níž jej smetli Švédové, pak porazili i Finové a po povinné výhře nad Rakouskem prohráli Češi s Ruskem.

Následoval tak pád do skupiny o udržení, které si svěřenci trenéra Šindela zajistili demolicí Lotyšska 10:2. Společně s vítězstvím proti Rakousku ze základní skupiny tak už mají Češi jistou záchranu. Proti Lotyšům se třikrát trefil Knotek, rozhodnuto už bylo po první třetině, která skončila 5:0.

Společně s českým výběrem se zachránili i Slováci, kteří se ze základní skupiny přinesli výhru 8:3 nad Lotyšskem a v bojích o udržení porazili Rakousko těsně 3:2. V pondělí je čeká derby proti českým hokejistům, vítěz skončí na šampionátu sedmý.

Na vítězství českých hokejistů si můžete vsadit v kursu 1,75, na výhru Slováků vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 3,15. Pokud očekáváte remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 4,5.

Reklama