Hlavní obsah

Teplice startují jarní cestu za udržením první příčky v Českých Budějovicích

Vrátit se do čela Gambrinus ligy mohou fotbalisté Teplic. Ty sice o bod přeskočila Sparta, Severočeši ale mají dva zápasy k dobru a do jarní části sezóny vykročí v Českých Budějovicích. Ty čeká tvrdý boj o záchranu, aktuálně mají Jihočeši jen tříbodový náskok před patnáctým Kladnem. Po vydařené zimní přípravě svěřenci trenéra Šilhavého prohráli generálku s divizní Třeboní 0:2.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Libor Došek poprvé oblékl dres Teplic v utkání Tipsport ligy s Drážďany.

Článek

Pokud České Budějovice chtějí pomýšlet na záchranu, musejí se zlepšit zejména na domácím hřišti. Jediná výhra z osmi utkání a pouhých sedm bodů je tristní bilance. K záchraně by domácím měly pomoct zkušenosti, které přinášejí nové posily Volešák a zejména Rudolf Otepka. Toho čeká 350. ligové utkání.

Teplice byly na podzim venku nejúspěšnějším celkem, v osmi duelech získaly 17 bodů a nastřílely 19 gólů. Šest gólů zařídil Mahmutovič, pět pak mladík Mareš. Produktivitě by měl pomoci i příchod vytáhlého bývalého útočníka Sparty Libora Doška.

První vzájemné utkání v probíhajícím ročníku bez potíží vyhrály Teplice 3:0, góly vstřelili Vidlička, Stožický a Mahmutovič.

Na vítězství Českých Budějovic si můžete vsadit v kursu 2,9, na výhru Teplic vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,35. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 2,9.

Reklama