Hlavní obsah

Red Bull dominuje, upevnit vedení chce i v Turecku

Jasného lídra má letošní ročník Poháru konstruktérů formule 1. Na čele mistrovství světa je stáj Red Bull, která má před druhým Ferrari náskok 20 bodů. Zvýšit vedení může rakouský tým již na nadcházející velké ceně Turecka, sedmé GP sezóny. Na čele pořadí jezdců jsou se shodným počtem bodů Mark Webber a Sebastian Vettel.

Foto: Sebastien Nogier, Reuters

Pilot stáje Red Bull Mark Webber při kvalifikaci na Velkou cenu Monaka.

Článek

Zajímavostí je nový vůz Vettela. Dvaadvacetiletý německý jezdec Red Bullu pravidelně svým strojům dává jméno, poslední kousek bude „Nadržená Mandy“. Její předchůdkyně „Svůdná Liz“ měla problémy s podvozkem. V nejlepší formě je pravděpodobně zkušený Mark Webber. Australan vyhrál poslední dva závody v Barceloně a Monte Carlu. Všechny dosavadní kvalifikace v sezóně stáj Red Bull ovládla.

V úspěch věří i Fernando Alonso, jezdec Ferrari na vedoucí duo ztrácí jen tři body. Čtvrtý je úřadující mistr světa Jenson Button z McLarenu. Felipe Massa zase v Turecku vyhrál v letech 2006-2008.

Grand Prix Turecka je netypická tím, že se jede proti směru hodinových ručiček. Stejně jsou na tom závody v Singapuru, Brazílii a Abú Zabí. Na Istanbul Parku se navíc dá očekávat teplota až kolem 55 stupňů Celsia.

Na vítězství Vettela si můžete vsadit v kursu 2,8, na triumf Webbera vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 3,5. Na Alonsa si můžete vsadit v kursu 5,5, na Hamiltona pak v kursu 7.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články